Mobilabonnemang

tvillingkort

03

Okt

2017

eSIM är det nya nu

Vi såg SIMkortet första gången vid GSMtelefonens intåg för exakt 25 år sedan. 1992. SIMkortets uppgift är ju att innehålla själva abonnemanget, med abonnentens uppgifter, prisplan och det som styr det enskilda avtalet

Fördelen med SIMkortet är ju att binda abonnemanget till ett litet kretskort som kan flyttar mellan olika terminaler utan att blanda in operatören.

Så idag är ju SIMkorten krutna till speciella operatörer, och de har ju sina fördelar, men eSIM:en har annan fördel, de kommer sitta fast monterade och kunna flytta mellan alla olika operatörer, inte mellan olika terminaler.

Varför eSIM och vad är det?

eSIM-kretsen sitter som sagt fast monterad i terminalen för att spara på utrymme (i ex  mobilklockor och andra apparater). Vi operatörer spar tid och pengar på att distribuera SIMkorten.

För vår del så utvecklingen klar, nu bara kollar vi nu hur vi ska kunna provisionera eSIM-kort i vårt (Telias) nät.

Vill man byta SIMkort mellan olika terminaler så kan man ju inte göra det med mindre än att vi som operatör registrerar om abonnemanget på ny terminal.

Och vi kommer aldrig mer få se bovarna på film, sprätta SIMkort ifrån sig efter de gjort nåt brott med hjälp av ett kontaktkort, och stulna terminaler kommer spärras och kanske inte blir så heta som idag??? Har ni frågor kring detta så har vi kompetent personal som ni enklast når via support@telekompaniet.se. Vi lovar svara på allt vi kan.

No Comments

Post A Comment